Specialist? - Javisst! (VARNING för privat och känslig info)

Fick en kallelse till specialistmottagningen på Huddinge sjukhus idag för att kolla min urinvägsinfektion även kallad Urea Plasma som jag fått och huruvida det kan påverka bebisen med mediciner osv.

Jag har allt annat än bra att säga om läkaren jag fick där. Hua för honom och jag har verkligen ingen aning hur han kan kalla sig specialist överhuvudtaget.

Till att börja med visste han inte ens vad det var??!?!?!?! Så jag fick sitta där och förklara för honom, när han sedan ställer följdfrågan: Hur och vad medicinerar man mot det? - OMG vad gör jag här?, hann jag tänka innan han fortsatte att stirra i min journal. Han skrev ut den medicin jag nämnt för honom och när jag började ställa de frågor till honom som var anledningen till att min gynläkare i första hand skickade mig dit, dvs hur det kommer att påverka min bebis om jag tar medicinen, eller hur det påverkar bebisen om jag inte tar den, så visste han inte. Bra svar!
Sedan sa han att han ville göra en vaginal undersökning på mig eftersom att jag har symptom från urinröret. Varför det, tänkte jag. Han sitter ju med remiss från min gynläkare med provresultaten framför sig och har dessutom redan lagt upp ett recept på medicinen.

Jag börjar gråta. Dels för att jag avskyr gynundersökningar men även för att jag känner mig så kränkt. Här kommer jag, med remiss, till en specialistgubbe som inte har en aning om vad jag har för något, hur han ska behandla det eller hur det kommer påverka min bebis. Han har redan skrivit ut recept till mig men vill ändå titta in där.

Eftersom att jag tydligen inte hade något val så var det bara att hoppa upp i stolen och blotta mig. Ligger där i stolen och han är inte direkt varsam. Allt gör jätteont och när han sticker in något jävla verktyg i urinröret så att JAG BÖRJAR ATT BLÖDA så är det NOG! Jag hoppar ner därifrån, klär på mig och går gråtandes ut genom dörren.



Vad fan finns det för läkare i denna värld? Och hur fan vågar dom kalla sig specialister?!
En sak är i allafall säker: Jag kommer aldrig mera gå tillbaka dit!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback