Stark tjej <3

Älskling 6 veckor gammal.. Stark tjej!!! <3




Magsjuka

Igår var hela familjen nere på stan, eller rättare sagt i hamnen med Natta och hennes 2 barn, Denise, Martin och lilla hedwig. Det var ju sista dagen för regattan som har pågått nu i 10 dagar. Ett stort firande då det var 100 år sedan vi hade OS i Nynäshamn. Eller det var väl rättare sagt en gren i OS. Hursomhelst så har dom öppnat ett tacoställe i en av hamnbodarna i år och vi passade på att prova detta.

Det visade sig inte vara så smart. Inatt fick jag jätteont i magen och började att kräkas. Nicklas likaså. Pratade även med Denise idag som sa att hon också hade ont i magen. Natta verkade ha klarat sig (har inte pratat med henne) för hon tyckte att det smakade konstigt och åt därför inte så mycket av maten.

Har bestämt mig för att jag ska gå ner dit så fort jag blir frisk och berätta för dom att vi blev magsjuka och så kan man ju hoppas på att man kan få någon slags kompensation för det. Men det är väl bara att drömma om..

BVC

I fredags så var vi på BVC med lillan. Hon var då 55cm lång och vägde endast 4370 gram och hade alltså endast gått upp 100gram sen förra veckan. Men igår när vi var där för att träffa läkaren då hennes navel inte gått tillbaka som den ska, så passade vi på att mäta och väga henne igen då vi fick lite bakläxa sist att öka maten.
Det visade sig att på endast 5 dagar har lillan gått upp 250 gram och väger alltså nu 4620 gram och hade växt 1.5 cm på längden och är alltså 56.5 cm lång nu. Stora tjejen <3

Har lite dåligt samvete över att hon bara hade gått upp så lite förra veckan fastän vi matat henne varannan timma under hela dygnet i flera veckor. Hon har ju heller inte sovit som hon ska och det kan man ju förstå om hon inte har varit mätt och belåten. Stackars liten! Mammas hjärta blöder när jag tänker på att jag har svält henne. Men med lite hjälp från BVC så har hon alltså ökat i vikt igen och nu ser allt mycket bättre ut. Tack och lov!

Lite nytt

Titta vad vi har gjort fint! Inhandlade dessa idag så att lillstumpan har något att titta på medans mamma och pappa byter blöja. Är supernöjd!


Fick även en present från mormor (min mamma) idag. Dessa hade hon special-beställt till lilltjejen. Visst är dom fina?

Vår dotter ska alltså heta Isabella.


Lilltjejen och moster

 

 

Älskar verkligen min dotter, hon är världens finaste! <3

 

 


Lilltjejen

Nyss hemkommen efter en tur nere på stan med mina älsklingar där vi mötte upp Natta, Robin, lilla leo och prinsessan. Gud så söt hon är! Än så länge namnlös men dom kommer nog på något bra tillslut.

Tycker sånt kan vara jättesvårt. Man vet ju inte alls hur den där lilla i magen kommer att se ut och även om man har vissa namn redan innan födseln som man har som favoriter så vet man ju inte alls sen om dessa passar när barnet verkligen är hos en. Vi hade lite ångest inför vårt namnval och känner väl faktiskt fortfarande lite ångest över det. Men jag tror att man behöver vänja sig vid tanken på att den lilla krabaten heter det man valt.



Nu till lite uppdateringar om lilltjejen som idag blir hela 4 veckor gammal!

Vikt är nu: 4270gram.
Längd: 54.3cm.
Huvudomfång: 37.2cm.

Hon har börjat småprata litegranna och följer en med blicken. Och hon har även börjat att le när man pratar med henne. Hon är även väldigt stark och kan vända sig på sida själv samt lyfta huvudet uppåt om hon halvsitter upp eller om hon ligger på mage. Väldigt tidig tjej med andra ord!!
Mamma och Pappa är så stolta <3

 

 

 


Att döpas eller inte

Många har frågat oss om vi ska döpa vårt barn eller inte. Varken jag eller Nicklas är särskilt troende av oss, men vi har ändå kommit fram till att vi vill göra det. Det är mest för att vi själva är döpta och att det mera känns som en tradition än något annat.

Jag har iaf nu i dagarna tagit tag i alla förberedelser som ska göras inför själva dopet. Jag har skrivit upp vilka jag vill bjuda. Har funderat på vilken kyrka hon ska döpas i och vart mottagningen ska vara. Har även fixat med massa samtal och allt runtomkring så nu börjar jag känna mig rätt så klar. Tänker inte avslöja för mycket än men jag lovar att uppdatera er med mer info när det börjar bli dags. Är faktiskt rätt så nöjd men som sagt så får ni reda på mera när det börjar att närma sig. Längtar faktiskt dit!

Underbara nyheter

Idag har våra vänner Natalie och Robin (& Leo) fått en underbar liten flicka, en liten lillesyster som tillskott till familjen.  Stort grattis till er! Hon är underbar <3.

Väntar med spänning på all info men just nu har dom väl fullt upp med att gosa bebis! Vill inte lägga upp bild utan deras tillåtelse men jag kan tala om för er att hon är jättesöt!