Stort renoveringsprojekt i helgen - Resultatet

Sådär då var det färdigt i vardagsrummet! Sovrummet var egentligen också planerat men det får bli en annan helg! Nu är det iaf klart och det blev kanonfint! Jag är verkligen super super super nöjd! Ett stort T A C K till Nicklas föräldrar som ställde upp och hjälpte oss med detta!


Minns ni hur det såg ut innan?





Så här blev resultatet:








Nå vad tycks?
Nu saknas det ju gardiner men jag var så ivrig med att ta bilder så det fick helt enkelt bli utan!





Renoveringsprojekt hela helgen

Ja som rubriken lyder så är det stort renoveringsprojekt hemma i helgen. Nicklas föräldrar kommer hit och ska hjälpa oss att tapetsera om här hemma. Jag påbörjade själv omtapetsering för ca 2 år sedan men kom ingen vart och sen blev det bara stående. Men nu med tanke på att bebis kommer snart och att vi har lite planer på att sälja och flytta närmare stan så tyckte dom att det var dags att ta tag i detta nu. Tänkte bjuda på lite för och efter bilder i kaoset.


Ursäkta röran, vi bygger (tapetserar) om!


Före:




Så här ser det alltså ut just nu. Väggarna är ju som ni ser redan påbörjade av mig för 2 år sedan.
Soffan är nu utflyttad till köket och köksbordet in till vardagsrummet.
Det får agera tapetbord sen. Visst bor vi fint? Hahaha


Förlossningsinformation

Idag har jag och Nicklas varit på ett möte ang förlossningen och fått massa information och tips inför den. Våra vänner Natalie och Robin var också där då vi hade sett till att få samma föräldragrupp. Kan vara skönt med några som man känner där och lite extra stöd ifall det behövs. Det pratades en massa om smärtlindring och jag har nu kommit fram till att jag ska ha: morfin, lustgas, epidural och bäckenbedövning. Allt som man kan få!

Nästa möte blir den 7:e maj och då kommer det att handla om tiden man spenderar på BB, samt amning osv.




Har egentligen inte så mycket mer att uppdatera er om angående detta, så ni får avvakta till nästa inlägg.
Kram på er!

Mindre än 50 dagar kvar

Nu börjar det verkligen att kännas att man är gravid. Inte alls långt kvar nu, mindre än 50 dagar kvar! Den här tiden borde ju gå snabbt..
Har märkt nu på sista tiden att jag inte alls orkar så mycket. Bara att gå till affären är väldigt ansträngande. Har ju iofs tyckt så en lång period nu men på sista tiden känns det verkligen som att jag är med i världens maratonlopp så fort jag bara börjar att röra på mig. Och jag antar att det bara kommer att bli värre nu med veckorna som är kvar.


Lite nytt om magen:

Mått: 103,5cm
Vikt: pendlar mellan 68-70kg


Fakta om bebisen:

Vecka: 34  (6 veckor kvar!!!)
C:a Längd: 42-43cm
Ca vikt: 2400gram

Börjar det bli dags nu?

Igår kväll runt läggdags så började jag att få lite kraftigare sammandragningar, dom var relativt korta men kom med ganska kort mellanrum. Efter ett par stycken så kom även vad jag tror var slemproppen. Berättade det för Nicklas som ivrigt började packa BB-väskan medans jag låg kvar i sängen och promt skulle ta det lugnt. Vi ringde runt lite och rådfrågade hur vi skulle göra men eftersom att jag inte hade så kraftiga värkar än så länge så bestämde vi oss tillslut att avvakta lite och se ifall de avtog eller om det blev värre. Runt 2 tror jag att jag äntligen kunde somna och sen vaknade jag runt 5 imorse och hade så ont och sånt tryck neråt att jag knappt kunde gå upp ur sängen och ta mig in till toaletten. Dock så är jag fortfarande envis och tänkte att om jag kunnat sova, så kunde jag minsann sova lite till. Ringde sedan under dagen till MVC och fick komma ner idag så att de kunde se om jag hade öppnat mig eller så. Var ganska känslig där så hon kom inte riktigt åt och se, men tyckte att jag skulle avvakta eftersom att jag under dagen idag inte fått några mer kraftiga sammandragningar.

Men nu känns det verkligen som att det kan ske när som helst. Nu börjar vi förstå att snart är vi där på sjukhuset och kommer kunna få hälsa vår lilla älskling välkommen! <3

En överraskning..

..fick jag av mamma nu på morgonen. Titta vad fin den är!

Självklart har vi även massa pojk kläder laddat ifall det skulle vara så att det inte är en liten flicka där i magen!

 

 


Lite bilder på oss



Lite shopping igen..

Har idag varit nere på stan med Natalie. Det blir alltid lika "farligt" när vi umgås. Både hon och jag älskar att shoppa och nu när vi båda väntar barn så är det extra farligt. Blev några små inköp idag och tänkte visa det i bilder!





En varsin present till mig och Nicklas

Idag har varit en hyffsat bra dag. Allt började med ett besök hos mvc. Bebis har fixerat sig och alla värden såg bra ut! Trots att jag slarvat med Niferexen (järntabletterna) så var det värdet ändå OK.

Sen blev det en tur till mormor för lunch med Nicklas. När jag kom hem så hade jag fått ett brev från försäkringskassan där det stod lite info samt utbetalning på min sjukersättning. ÄNTLIGEN!
Blev så glad då jag inte fått pengar från dom på 2 månader så det var välbehövligt. Dom är ju inte direkt kända för att vara snabba i sina beslut.
Firade detta med nybakad smulpaj med äpplen och vaniljsås till det. Och som om inte det vore nog så tyckte jag och Nicklas att vi förtjänade en varsin ny mobiltelefon idag.

Så nu har vi införskaffat oss en varsin ny Samsung Galaxy SII. Han tog en vit och jag en svart.






I matkassen

Jag har gång på gång funderat på om jag och Nicklas ska införskaffa oss en typ "Linas matkasse" där man får hem ett visst antal varor med recept som täcker hela veckans middagar. Mycket nyttigt, variation utlovas och dessutom till ett bra pris. Tyvärr är det så att jag ibland kan vara rätt så skeptisk till mat som jag aldrig ätit förut och Nicklas äter absolut inte kyckling så därför har det inte införskaffats än.

När vi själva ska storhandla så försöker jag att tänka nyttigt, med variation och prisvänligt men tyvärr så brukar det oftast bli samma skit som man stoppar i kundvagnen. Det är den klassiska falukorven, lite schnitzlar, köttfärs och en jädra massa potatis och ris. Tyvärr blir det lätt ALLTID så att vi stoppar i mer onödigt än nödvändigt i vagnen såsom glass, läsk, kakor, pajer mm. mm. Och många gånger är det så att vi tänker att vi bara ska åka till affären för att införskaffa oss M A T, dvs sådant som ska tillagas till lunch eller middagar men ändå så slutar det med att vi bara har handlat onyttigt!


Hur får man inspiration till att prova nya maträtter när man är lite feg och kräsen? Och hur kommer det sig att man alltid måste gå förbi godis/kak/chips/glass hyllan eller disken när man är inne och handlar? Det är ju nästan så att man skulle kunna tro att affärerna vill att Sverige ska bli ett fettoland.
Jag (VI) har helt enkelt inte disciplin nog att stå emot alla dessa godsaker!




Nej nu är det hög tid för matlagning. Idag blir det ris med fläskfile i sötsursås. Så här borde det se ut när jag är klar:





BB Södertälje

I torsdags kväll så ringde vi till BB avdelningen på Södertälje sjukhus för att jag haft ont i magen under dagen. Det satt även så till att vi trodde det hade med moderkakan att göra då jag fått reda på tidigare av min barnmorska att min moderkaka ligger på framsidan. Hursomhelst så ringde vi alltså och dom ville att vi skulle åka in på en gång till sjukhuset för att kolla så att allt stod rätt till. Vi ringde taxi då vi just nu inte har bil och for iväg in.

När vi kom in dit så fick jag genast massa olika mätinstrument på magen och tusentals frågor från barnmorskarn. Sedan kom även en läkare in för att kolla ultraljud m.m så att det inte var en blödning på moderkakan. De dom misstänkte var antingen moderkaksavlossning eller havandeskapsförgiftning då jag tydligen hade lite hög temp. Läkaren tillkallade även en överläkare för att han skulle få göra en ytterligare bedömmning men tack och lov så verkade allt se bra ut.




Blev även taxi till hemresa och den färden var inte att hurra över. För det första kunde inte taxichauffören svenska, sedan ville han inte heller ta med Nicklas i bilen först???? Och som om inte det vore nog så körde han värsta omvägen hem för att kunna ta mer i betalt samt att han låg och körde mellan 2 körfält hela vägen hem. Tillochmed när han skulle köra om bilar... Kände mig inte säker i den där bilen för fem öre! Låter man vem som helst få ta körkort i dagens läge?



Påsk helgen

Ja nu är påsken här. Tiden från jul till påsk har gått otroligt fort tycker jag, samtidigt som jag kan tycka att min graviditet flyter på väldigt långsamt! Vi längtar efter dig bebis! <3

Hursomhelst så har vi fullspäckat schema nu i påsk. I helgen har vi lovat stallägaren att ta hand om hästarna hela helgen för att hon skulle bort. Samtidigt så blir det påskmiddag hemma hos min moster m. familj imorgon eftermiddag tillsammans med mamma, bror, mormor och älsklingen. Sen på lördag blir det påskmiddag hemma hos pappa och hans tjej, syrran och hennes kille och min andra bror samt älskling förstås! Sen på söndag så blir det eventuellt ytterligare en påskmiddag med min extra mamma som jag kallar henne. Det är mammas bästa väninna och hennes dotter som är lika gammal som mig som jag känt ända sedan dagis. Vi brukar alltid fira jul och sånt tillsammans, då vi känner oss som en liten bonusfamilj! Jättemysigt, men full rulle som sagt.
Jag kommer väl att se ut som en stor påskkyckling efter all denna maten som ska intas!
Det tråkiga är att vi egentligen också hade velat fira med Nicklas familj! Men pga att vi ska ta hand om hästarna så måste vi hålla oss på den här sidan om stan, då hans familj bor lite långt bort. Jättetråkigt! Men vi får ta igen det senare istället =)

Förresten! Vad brukar ni äta på påsk?
Hos oss blir det oftast vanlig "jul" mat, dvs potatis, prinskorvar, köttbullar, lite lax och självklart ägg och påskmust.
Låter kanske lite tråkigt men vi är också lite kräsna och sen får jag skylla på brist på fantasi!





Vecka 31

Bebisen:


Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.8 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

 

 

Du:

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

 

Fostrets längd: ca. 39 cm
Fostrets vikt: ca. 1750 g