Dödsfrågor..

Hej! Någon mer som väntar barn eller väntat barn och fått massa funderingar på vad som händer om mamman dör vid förlossningen och barnet överlever?
Jag tog upp den tanken med Nicklas igår och det var ju såklart ingen rolig diskussion. Självklart kommer han att ta hand om vårt barn och även mina katter :) så det är inget vi egentligen oroar oss över. Men hur blir det med allt det ekonomiska? Nu är vi jätteoroliga över vad som kommer hända med bostadsrätten då jag köpte den flera år innan vi ens hade träffats. Måste den säljas eller får Nicklas bo kvar med vårt barn? Vad händer med lånet? Och om den säljs, vem får vinstpengarna? Får han använda lillis pengar till att införskaffa nytt boende till dom? Ja många frågor är det som cirkulerar i huvudet just nu och vem kan egentligen svara på dom?

sjukling igen

Finns inte så mycket att uppdatera er om just nu. Har faktiskt inte hänt så mycket på sista tiden.
Var ju hos MVC i onsdags, allt såg bra ut och alla kurvan var jämn och fin. Inget nytt att rapportera på bebisfronten iaf, förutom kanske att min mormor varit i farten igen och köpte en jättegullig bodyklänning till lillan (om det nu blir en tjej). Tyvärr har jag ingen bild på den.

Jag är hemma och är sjuk... igen... Nicklas och jag låg ju sjuka för någon vecka sedan men nu är jag alltså sjuk igen! Suck. Hade jätteont i halsen igår och var täppt i näsan så det fick bli vila idag. Får se om jag kan jobba lite i slutet av veckan istället.


Ajuste! Väntar med spänning om beskedet från försäkringskassan. Om jag får beviljat graviditetspenning eller inte. Men dom är ju inte direkt kända för att agera snabbt. Vill ha ett besked nu så att jag vet om jag ska jobba nästa vecka eller inte!


Vecka 28

Ja då går man in i vecka 28 då, bara 12 veckor kvar!
Har tagit lite mått idag och det visade sig visst att jag gått ner lite i vikt.. Ska till barnmorskan på onsdag så får fråga då hur pass farligt det är. Sist jag var där skrev var för 4 veckor sedan och då skrev hon in min vikt på 64kg, om jag inte minns helt fel.

Lite info:
Vikt: 61.8kg
Mått runt magen: 97cm


Bjuder på lite bilder med:




Nå vad tycks? Stor eller liten? Just nu känner jag mig iaf som en koloss!
Om man ska gå efter hur magen är formad, vad tror ni det är där inne?





Lite oro i natt!

Igår efter att jag och Nicklas kommit hem från stallet så kände jag mig helt slut i kroppen. Tog ett varmt bad och efter badet fick jag massa förverkar/sammandragningar. Hade ganska ont och tyckte att det rann ut fostervatten också. Vi blev ganska oroliga och googlade en massa på vad det är för symptom om man öppnar sig för tidigt. Vi bestämde oss dock för att jag skulle lägga mig ner och vila lite och om det blev värre så skulle vi åka in. Stackars Nicklas har knappt sovit något i natt. Han har typ suttit och vakat över mig för att se så att inget skulle hända!

Imorse när jag vaknade hade jag ont i hela kroppen, mestadels nedre magen och nedre rygg samt att jag kände mig väldigt matt och trött. Hade också en hel del spänningar i magen. Så jag ringde till stallägaren och sa att det nog inte blev något stall för mig idag, sedan ringde jag mamma för att rådfråga om vi skulle åka till sjukhuset eller om vi skulle avvakta lite till. Hon tyckte att vi skulle avvakta. Hon sa även att hon trodde att det kunde bero på all stress som jag varit med om på sista tiden och de ansträngningar som jag gjort. Så även hon tyckte att vi skulle vila lite och blev det värre så skulle vi ringa och sedan åka in. Nu har jag vilat hela dagen och det känns faktiskt bättre. Så om det inte händer något mer under dagen/kvällen så avvaktar jag nog till läkarbesöket hos barnmorskan i veckan så får hon kolla att allt är som det ska.


Stanna kvar där inne en liten stund till älskling! <3

Fotograf efterlyses!

Vi har införskaffat oss en skitsnygg tavelram som vi tänkt använda till familjen sen men har insett att vi inte har några fotografier alls på oss. Och man vill ju inte ta från mobilkameran. Vi äger heller ingen egen kamera och ingen av oss är väl egentligen ingen expert på att fotografera så nu efterlyser vi en bra och duktig fotograf som har tid och lust att ta lite fina kort på oss. Bebisen har ju iofs inte kommit än men det vore ju fint att ha några kort på mig och Nicklas samt på bebismagen innan bebis kommer.


Finns det någon därute som känner till någon duktig porträtt fotograf i närheten av Nynäshamn eller runt om i Stockholm?


Här är ramen:


Ett litet brev i brevlådan

Ett litet brev i brevlådan fick jag idag:



Någon mer som fått denna?


90 dagar kvar!

Idag är det bara 90 dagar kvar tills du kommer. Vi längtar så efter dig!


Just nu ligger Mamma och Pappa hemma i sängen och är sjuka. Mycket slarv med mat dessa dagar pga feber och magsjuka men vi hoppas du mår bra ändå! Försöker få i mig så mycket jag kan men så fort jag äter något får jag ont i magen och den blir orolig, så jag vågar inte äta ordentligt utan det blir mest dryck och någon torr macka.
Nicklas verkar ha klarat sig från det men han ligger istället med hög feber. Hoppas att vi blir friska snart!


Dagens ord: Man uppskattar inte att man är frisk förän den dagen man blir sjuk.

Influensatider

Både jag och Nicklas har åkt på influensa.. Har varit lite smått orolig över om och hur det påverkar lillen men tydligen ska det inte vara någon fara så länge man dricker tillräckligt. Är så trött och seg och alltmänt hängig så det blir mest sängvila för oss nu.
Känns förjävligt när det är så jädrans fint väder ute men vad gör man.. Bättre att stanna hemma och vila upp sig än att gå ut och flänga omkring.


Ne nu hade jag inget mer att skriva om just nu. Ska gå och lägga mig och vila igen.

Läkarbesök igen

Ja då har vi varit på ännu ett läkarbesök. Jag fick fortsatt sjukskrivning och vi pratade även om hur dåligt behandlad jag blev på Huddinge Karolinska när jag var där. Se tidigare inlägg för att läsa mer om det. Hon tyckte att jag skulle anmäla händelsen för tydligen var jag inte den enda som blivit så illa behandlad där. Får nog ta och göra det!

Vi lyssnade även på hjärtljuden igen då jag vissa dagar inte alls känner någon rörelse därinne så vi var lite smått oroliga. Men allt verkade bra. 152 slag visade den och tydligen ligger moderkakan på framsidan eller vad hon sa, så det kunde tydligen vara anledningen att jag inte känner av den lille vissa dagar.


Nu ska jag fundera ut vad vi ska äta till middag ikväll. Några förslag?

Om man fick önska..

Om man fick önska sig det man ville ha allra mest, eller som i mitt och Nicklas fall, det vi behöver allra mest just nu: Så skulle vi önska oss en bil. En bil så att vi kunde ta oss överallt, så att vi skulle kunna hälsa på släkt och vänner lite oftare, så att vi skulle kunna åka och storhandla och även för att slippa förlita sig på bussar och tåg som nästan aldrig går i tid men även för att vi känner att nu när vi väntar barn så vore det väldigt praktiskt med en bil (helst en kombi) ifall det skulle hända något när bebisen är född som gör att man snabbt måste åka in till sjukhuset.

Men en bil kostar pengar. Den kostar att köpa, den kostar att köra och den kostar faktiskt även om den bara står. Vår ekonomi just nu är i botten. Och det är tack vare att jag är sjukskriven och att Nicklas inte fått någon lön för sitt arbete sedan i December. Hela vår värld har just nu "rasat" pga hans arbetsgivare. Visst vi har lite sparande som gör att vi hittills klarat oss men hur länge kommer dom pengarna att räcka? Och hur kul känns det egentligen att behöva ta från sparkontot där pengarna kunde ha gått till semestrar istället eller som i vårt fall: ett hus och en bil.

Vi båda är så förbannade över den här situationen och det har tyvärr resulterat i att vi båda är oroliga och stressar upp oss otroligt mycket över det här. Hur ska vi klara oss? Varenda dag har vi diskussioner om vad och hur vi ska göra för att försöka bättre den. Stressen och oron i kroppen påverkar oss jättemycket, och hur bra är det för vår relation? Och för bebisen?


Bjuder på en bild från i somras:


Tjejmiddag

Igår var jag bjuden på tjejmiddag hos en nära vän som precis har fyllt år. Det var jättemysigt med trevligt sällskap, presentöppning, heta diskussioner och god mat! Vi fick bakad potatis med skagenröra eller kycklingröra som alternativ och till efterrätt serverades cheesecake! Jag som älskar cheesecake. Tyvärr var jag alldeles för mätt efter maten så jag fick stå över efterrätten.. En stor nackdel med att vara gravid är ju att man (jag) nu för tiden inte får plats med så mycket i magen så man blir mätt fortare.. Jag som älskar att äta :P
Till maten bjöds det även på vin i massor, men eftersom att jag ju inte kan dricka det nu så fick jag pärondryck istället. Hade tänkt ta lite kort men glömde det såklart.



Idag har vi varit ute hos hästarna i stallet. Jättemysigt väder med massa sol idag så dom fick gå utan täcke. Det togs lite kort också, ska se om jag kan få tag på några bra och bjuda er på!





Inte långt kvar nu!

Idag är det bara 100 dagar kvar tills vår älskling kommer, om vi räknar på BF datumet vi fått av barnmorskan!




Vi längtar jättemycket efter dig älskling! <3