Hallonbladste

Igår var jag med mormor nere på stan en snabbis för att införskaffa mig Hallonbladste. Har hört att hallonbladste under graviditetens sista veckor kan starta förlossningen. Hallonblad innehålller oxytocin, det hormon som frigörs för att framkalla sammandragningar i livmodern. Det kan åtminstone förbereda livmodermuskulaturen inför förlossningen och göra det lättare att föda – låter bra =). Nu blir det alltså hallonbladste varje dag fram över. När sedan förlossningen är avklarad ska man fortsätta dricka hallonbladste ytterligare minst en månad för att livmodern ska återhämta sig snabbare.

Hallonbladste får endast användas efter vecka 35 och om man upplever att man får väldigt mycket sammandragningar så ska man genast upphöra med att dricka detta te och i så fall försöka igen efter vecka 38. Eftersom jag har passerat vecka 38 är det alltså bara att dricka för fulla muggar =) Igår kväll bällde jag i mig en halv liter och nu på morgonen resten. Ska koka mer nu under eftermiddagen och fortsätta mitt drickande ikväll. Vill ju jättegärna att bebis ska komma nu på söndag! På min och Nicklas årsdag! Vore en fantastisk gåva till oss!

Hittade även en billig och bra klänning på Lindex som jag köpte så att jag kan få lite mer färg av solen. Går ju annars runt med Nicklas kläder och det är ju inte allt för skojj.

Ett besök hos MVC var också inbokat och det gick väl som vanligt. Hon kollade blodtryck, mätte magen, tog stick i fingret och lyssnade på hjärtljuden. Inget mer med det. Dom gör heller ingenting om man går över tiden... Det känns ju bra - inte. Suck på denna såkallade sjukvård vi har här i Nynäs. Blir så less.

Glömde ju berätta att jag blev väckt imorse av min "snälla" katt som varit ute och letat present till mig i form av en liten näbbmus.. Väldigt snällt att bli väckt kl 7 av en skrikande katt som stolt ska visa upp sitt byte. Blir nog en middagslur senare. Tack Kasper!


Vecka 39 - Börjar närma sig slutet

Ja, nu är det fan inte lång tid kvar. Om jag och Nicklas skulle få bestämma så ville vi ju som sagt ha ett Juni barn. Närmare bestämt den 3:e skulle den gärna få komma. Det är våran årsdag och visst vore det fantastiskt om vi kunde få vårt kärleksbarn den dagen! Om det nu skulle vara så att den ville titta ut det datumet så betyder det att det bara är 7 dagar kvar. 1 vecka!

Har haft lite små känningar på att det skulle börja vara på gång. Dels har jag fått extremt smärtande förverkar sista tiden. Min ork har blivit extremt mycket sämre, har ju haft dåligt flås hela tiden sen magen kom men nu är det verkligen hemskt. Orkar inte ens prata och blir anfådd bara att att säga en mening. Pust och stön! Svullen som en fotboll är jag och igår fick jag tillochmed låna svärmors tofflor då jag inte kunde ta på mig skorna.
Haha. Underbart!
Igår hittade Nicklas även mina första bristningar på magen. Jag har varit så glad och nöjd över att jag har sluppit dessa men så igår kom dom, som ett brev på posten. Jättekul! Spenderade halva morgonen med att stortjuta på toaletten samtidigt som jag synade kroppen i spegeln.
Jag vet att man inte ska gråta över en sådan sak, och att det händer var och varannan person som är gravid. Det hör liksom till. Men förlåt, jag kunde verkligen inte låta bli. Jag inbillar mig nu att min kropp kommer bli jätteful sen efter att jag fött och blir verkligen jätteledsen över det. Det ÄR verkligen inte så att jag inte vill ha mitt barn eller inte kommer att älska det för att min kropp förändrats. Men ja.. ni vet hur det kan vara med gravidhormoner. Nicklas är iaf rolig han. Han satte sig vid paddan (ipaden) och googlade fram att man "faktiskt kan ta bort bristningar med laserbehandlingar". Haha han är för söt min älskling. Som jag älskar honom! <3

Lite shopping

Igår åkte jag och Natta till handen med lilla Leo. Vi åkte till port 73 och tittade runt lite. Jag införskaffade en grill så att jag och Nicklas kan grilla massa god mat i sommar. Sedan köpte jag en mobilarm till spjälsängen. Det blev inte så mycket mer shopping för Natta och jag blev hungriga och Leo var jättetrött. Man får ta det lite lungt när han är med eftersom att han är hjärtsjuk.

På väg hem hämtade vi upp Nicklas och åkte sedan hem till mamma och så grillade vi hamburgare.

Idag är det strålande väder igen och jag hade nog tänkt ta mig en sväng ner på stan. Så tråkigt att vara hemma själv. Önskar att min älskling kunde vara hemma med mig så att vi kunde göra massa saker tillsammans men snart får vi ju bebis och då kommer han iaf att vara hemma ett tag så vi får passa på då.

I helgen kanske syster kommer ner. Ska bli kul. I helgen är det också Ösmo marknad och någon loppis på Estö. Så jag hoppas att vi kan åka dit. Det vore trevligt. Nicklas ska på firmafest på fredag och sedan ska han jobba på söndag så jag blir istort sett ensam hemma om inte syrran kommer. Blä.

En MYCKET händelsorik helg!

Oj oj oj vad mycket jag har gjort i helgen!

I torsdags fyllde min lillebror år. Det var stor släktträff hos min mormor som också fyllde år förra veckan tillsammans med min moster och hennes man (som ironiskt också fyller år samtidigt). Nicklas har sagt att tack vare att typ alla i min familj fyller år samtidigt så hoppas han innerligt att vårt barn inte kommer i Maj. Han vill hellre ha ett Juni barn isåfall. Många födelsedagar är det iaf att hålla reda på. Phu. Efter allt födelsedagsfirande åkte vi ut till stallet en snabbis för att sedan gå ut och äta middag med mamma och lillebrorsan på Thai restaurangen här. Mycket god mat är det där och efteråt tog vi en tur runt ringvägen och sedan blev det en mjukglass i hamnen! Mums!


På fredagen jobbade Nicklas halvdag. Han var hemma rätt så tidigt och då passade vi på att städa lite hemma och sedan röra oss ner på stan (byn :P). Där mötte vi upp Natta och Robin och tog oss en tripp till Coop för att fika och kika på Jysk. Natta och jag är riktiga tjockisar nu och flåsar och stånkar när vi går.. Haha.. riktigt roligt är det!


I lördags så for jag ner till Västervik fram och tillbaka för att lämna min häst Amir till Marie och hennes dotter Linnea som ska vara fodervärd åt honom nu medans jag är gravid och kommer ha en bebis att ta hand om! Blev en väldigt lång dag som var mycket tröttsam men nu är han framme och mår toppen därnere så allt känns kanon!



På söndagen hade vi bestämt oss för att åka till Ikea. Jag, Nicklas och mamma åkte för att införskaffa oss en garderob. Vi har totalbrist på klädförvaring och nu med bebis på väg så kände vi att det behövdes en ASAP för att få lite mera plats osv. Efter Ikea och en massa handlade i andra butiker så for vi till Märsta för att äta middag med Nicklas föräldrar. Grillat ÄR godast! Efter middagen åkte vi och tittade på en bil. Jag har ju tidigare berättat för er att vi letar bil. Jag är lite inne på en hyffsat ny bil som inte gått så långt än medans Nicklas är mera "besatt" av priset. Så vi får försöka kompromissa så gott vi kan där. Iaf så var det en v70 som vi var och tittade på. Stor och praktisk men framförallt säker familjebil men dock så drar den lite granna i soppa. Så vi överväger alternativ fortfarande. Bilen var i övrigt i väldigt bra skick och vi ska ge svar i slutet av veckan om vi vill ha den eller ej.


Eftersom att det har hänt så mycket i helgen så har jag dom senaste 3 dagarna haft EXTREMA värkar/sammandragningar. Dom har hålli i sig i ca 30-60sek med gång och så har dom varit/kommit under en period om 5-10min per gång. Börjar undrar om det inte börjar närma sig en förlossning snart! Vad tror ni??


Idag är det ju hur fint väder som helst. 20grader visar tempen (på datorn) och kl 14.30 ska jag till MVC för att kolla så min kurva ligger bra :D Blir nog en mjukglass efter det! Förhoppningsvis hänger Natta med också =)


Ha det bra alla där ute, och ligg inte och lata er hemma nu när det är kanonväder ute!

Lite för och "efter" bilder.

Jag satt häromdagen och kollade runt lite på gamla bilder och insåg att jag var väldigt smal innan jag blev gravid. Tänkte att jag skulle dela med mig lite av hur jag såg ut då och hur jag ser ut nu. Mitt mål sedan när jag har fött är ju att åtminstone försöka komma tillbaka till normalvikt igen. Lär ju ta ett tag...
Före graviditeten:
Graviditeten:
Lite skillnad va?

Vecka 37

Shit, nu känner jag verkligen att tiden börjar dra iväg. Redan vecka 37 och om jag tänker tillbaka så har det faktiskt gått ganska fort överlag. Minns den dagen då jag plussade och "skrämde" Nicklas med resultatet. Förut kändes det som en evighet kvar till BF. Men nu kan jag tänka tillbaka och knappt förstå att tiden har gått så fort! Nu står vi här och allt är faktiskt bättre än vad jag trodde att det skulle kunna vara. Nicklas har varit ett sånt enormt stöd för mig under hela graviditeten och jag är såå glad att han finns vid min sida. Vi har ju haft det lite kämpigt båda två under tiden då dels jag mått väldigt dåligt och han förlorade sitt jobb och var utan i flera månader och så kan jag även tänka mig att det tagit väldigt mycket på honom med allt gnäll och tjat om både det ena och det andra. Men faktum är att vi idag är MINST lika kära och förälskade i varandra som i början när vi träffades. Vi har det faktiskt helt underbart tillsammans och vi älskar varandra så otroligt mycket!

Nu när det verkligen börjar närma sig så är det klart att man går och undrar när lilla bebisen ska vilja komma ut. Minsta annorlunda känsla i kroppen gör att man direkt tänker tanken att nu, NU HÄNDER DET! Men faktum är att bebis är kvar än så länge. Jag har visserligen mera krämpor nu än tidigare.. eller kanske inte mer, utan mer intensivare.. och även märkt sista dagarna att jag är svullen i hela kroppen och i samband med det börjat undra om jag har fått havandeskapsförgiftning så visst känns det som att allt är väldigt nära! Bebis kan ju faktiskt få för sig att komma imorgon. Det vore ju inte helt konstigt. Jag hoppas bara inte att jag måste gå över tiden! Det vore extremt jobbigt.. tror jag.

Har inga roliga mått jag kan bjuda er på men Nicklas tog en bild på mig igår, skitful verkligen men man ser ju hur stor magen har blivit. Tänkte att jag skulle ladda upp den, om jag bara kan komma på hur man gör.

Tillägnat min älskling Nicklas <3


Any guy can make a baby, but it takes a real man to stay and raise it!



Är så glad att jag har hittat dig Nicklas. Älskar dig så otroligt mycket! Om mindre än en månad har vi varit tillsammans i ett år och förhoppningsvis kommer vår bebis också på vår årsdag. Längtar så otroligt mycket tills vi blir en hel familj!


Solsken och MVC besök

Gud vilket vackert väder vi haft i ett par dagar nu. Känns verkligen toppen! Idag hade jag ett inbokat mvc besök och vi pratade bland annat om förlossningen och min rädsla inför den. Hon tog de vanliga måtten och allt såg som vanligt bra ut. Sen fick jag även konstaterat att bebisen faktiskt är fixerad. Tidigare har jag ju bara trott det men nu är det alltså konstaterat.

Efter besöket ville jag inte gå hem eftersom att det var så fint väder så jag tog en sväng förbi mormor och nu tänkte jag unna mig en stor portion marängswiss! Det tycker jag att jag gjort mig förtjänt av.