Helgens planer

I helgen så är det som vanligt full rulle. En jävla massa flängandes hit och dit. Jag tror ärligt talat inte att jag och Nicklas har haft en enda helg där vi inte gjort ett enda jota. Hursomhelst så är det som jag skrev fullt upp denna helg med. Först och främst så ska vi till globen horse show och kolla. Sedan bär det iväg till min älskade syster som fyller år, Och om det inte blir allt försent på lördagen så blir det en bio på det också! Vi ska se den nya twilight filmen! LÄNGTAR!!! Allt detta sker som sagt på lördagen. Kanske blir söndagen rätt så lugn iaf. Jag vill dock åka och införskaffa mig (oss) lite fler sådanna ljusstakar som jag skrev om i mitt förra inlägg.
 
 
Nu ska vi sätta oss och äta mat, mums, jag är utsvulten! Nicklas har lagat tunnbrödsrulle! Älskar!!! <3
Vad tycker ni om att ha på eran rulle? Själv älskar jag dallassallad och har alltid det på min. Förstår inte hur man kan blanda räksallad med korv... fisk och korv liksom... nej tack för mig!
 
 (Lånad bild)

Ikea, vin och pizza

Igår var jag på IKEA och handlade lite nya saker till vårt hus. Vårt hus, ibland fastnar det inte riktigt på tungan och vi båda har kommit på varandra med att säga lägenheten flera gånger.. tar ett tag att vänja sig vid ordet men vi har verkligen vårt alldeles egna hus. Känns helt underbart!
Hursomhelst så var jag ju på IKEA igår. Handlade lite mattor och lite annat smått och gott. Köpte även en jättefin "ljusstake" till fönstret. Men när jag kom hem så insåg jag att jag ville (behövde) ha flera. Så det ska inhandlas nu i helgen. Vad tycks?
 
Sedan blev det hemmagjord pizza på kvällen och ett varsitt glas mousserande vin till. Mys! Kan inte sluta tycka att vi har det sååå supermysigt hemma hos oss. Vi har tänt ljus varenda kväll nu. Det är det enda jag älskar med den här årstiden, mörkret och myset på kvällarna med massa tända ljus. Annars är det kallt, blåsigt, regnigt och ruskigt med snö och kylan.
 
Ne nu ska jag gå och busa lite med Isabella!

Glömde ju berätta

Att idag har vi officiellt blivit ägare till huset. Jippiii!!! Dvs, säljarna har ju fått sina pengar för länge sedan men idag har vi betalat lagfart osv vilket betyder att fastigheten nu står i vårat namn på lantmäteriet!
 
 
Bjuder på en liten bild på kickan <3

Hemma hos oss =)

Tänkte bjuda på lite bilder hemma hos oss nu när vi nästan är helt klara med att packa upp alla flyttkartonger! Det har visserligen tagit sin lilla tid! En hel månad från inflyttningsdag faktiskt, men nu börjar det bli färdigt! Saknas lite möbler som ska inhandlas men det får komma senare.. Först måste vi ju titta ut några fina möbler :D
 
Här är iaf hallen:
 
och vardagsrummet:
 
Hallen mot sovrummen:
 
Isabellas fötter =)
 
Sovrummet:
 
 
Fint va? =)
 
 

Svar på tal.

Jag fick en ganska otrevlig kommentar häromdagen på ett inlägg som handlade om hur en dag kan se ut hemma hos oss, vart all tid tar vägen och att det är anledningen till att vi inte har hunnit att packa upp alla våra kartonger ännu. Så här löd den:
 
 
 
Jag måste bara få ge svar på tal till denna kommentar. Du skriver att du blir provocerad av mitt blogginlägg, men samtidigt skriver du att du inte känner mig och att du själv inte har barn. Hur kan man bli provocerad då? Och vad för något i vår vardag provocerar dig? Dessutom så undrar jag hur du kan ha sett mitt inlägg när jag bara la ut det på min facebooksida och då måste jag tillägga att min profil bara är tillgänglig för mina vänner.

En sak till: Inget att det som skrevs var skrivet för att klaga över hur vi har det, för vi har det väldigt bra! Bara det att tiden inte riktigt räcker till alla gånger och att vi önskar att dygnet hade några fler timmar. Hur du har lyckats tolka texten så grovt fel och dessutom lyckats bli provocerad av hur våran vardag ser ut är vi helt förundrade över - särskilt när du själv inte har några egna barn. Vi är även fullt medvetna om att det är mycket jobb med både hästar, hus och barn. Det är inget som vi varken ångrar eller klagar över!


Isabellas utveckling månad 5

Glömde ju i tidigare inlägg att skriva om hennes vikt o längd! Så här kommer en kort uppdatering om det.
 
Ålder: 5 månader
Vikt: 7490gram
Längd: 66cm
 
Barnmorskan tyckte för övrigt att hon var väldigt stark för en sån liten och att hon följer sin utveckling i
vikt och längt mycket bra!
 

Gudmor och systerdotter

Denna bild är tagen efter dopet vid fikat. Hittade den och var bara tvungen att bjuda på denna =)  <3
 

En dag hos oss

Tack vare att vi inte har någon bra internetuppkoppling än i nya huset så har det gjort att jag nu bloggar ännu mindre än vad jag gjorde tidigare. Tyvärr så är dagarna också rätt fulla, konstigt nog. Men det är hästar som ska fixas, Isabella ska matas, bytas på och lekas med och sedan har vi ju alla kartonger överallt som ska packas upp.

Ja ni läste rätt. Vi har fortfarande inte packa upp allt än. Vad dåliga vi är som fortfarande inte har packat upp allt än, och vi som flyttade in hit i slutet av oktober. Jisses.  Nicklas jobbar ju om dagarna, tyvärr inte i nästgårds utan han far runt i hela stockholmstrakten och med all övertid han jobbar nu så innebär det förutom bilköer också sena kvällar hem. Då är han helt slut och orkar knappt äta middag. Min stackars lilla älskling har, tack vare allt stress nu, fått magkatarr och vi fasar för att han ska få magsår..

 
Och jag då? - undrar ni säkert. Jo jag går upp varje natt och tar hand om en hungrig bebis, när hon väl somnat om igen och jag också kan sova så vaknar jag oftast direkt efter av att Nicklas går upp för att åka till jobbet, därav störs min nattsömn igen. När jag väl lyckats somna om så får jag sova i kanske en timme för att sedan väckas av en hungrig bebis igen. Efter det går jag upp och gör iordning frukost till mig själv. Sedan vill Isabella oftast roas i form av diverse lekar. När hon börjar bli trött och nöjd så måste jag göra mig iordning för att (oftast) åka till stallet för att ta hand om hästarna. Har jag tur så somnar hon i bilen på vägen dit. Där uppe så är det utsläpp av alla hästar och mockning och diverse annat som ska fixas. Oftast därimellan vaknar hon och vill ha mat igen och jag måste då avbryta mina sysslor vilket gör att dessa blir förlängda. Har jag tur är jag hemma runt 13.00.
Då är jag oftast helt slut men måste se till så att Isabella är mätt och belåten och själv har somnat innan jag kan ta mig en välförtjänt tupplur. Har jag tur så sker det innan 14.30. När vi har sovit en stund så är det förmodligen dags att äta för Isabella igen och om vi har tur så kommer pappa också hem inom kort. Dom dagar han kommer hem i tid så vill han duscha och slappna av en stund innan han tar henne så att jag kan börja med maten. Och runt 19.00 på kvällen igen sen så är det matdags och nattning av Isabella vilket brukar ta sin lilla tid beroende på hur pass övertrött och tjurig hon är. Har vi tur somnar hon runt 21.00. Då är vi själva helt slut och ja, som ni såg så finns det inte mycket tid över till att packa upp just kartongerna.
 
 
Vi har fått en massa skit från "folk" om att vi inte har packat upp än, att vi lever i kaos och att det är så stökigt hemma hos oss, men om Ni var med oss en hel dag och levde våra liv så skulle Ni se hur pass mycket av ens tid det försvinner med en bebis att ta hand om, ett stressat jobb och hur pass lite tid vi faktiskt har över i vardagen.
 Det är inte direkt som att jobba på hemmaplan, vara hemma en kvart efter att man slutat jobbet, inte ha varken husdjur eller bebis att ta hand om utan bara kunna ta hela eftermiddagen och kvällen till att slappna av och ta det lugnt framför teven eller datorn. Detta existerar inte i våran värld. Vi har inte ens tid att titta på teve eller ens att umgås med varandra. Så fort vi lägger oss i sängen för att få lite "egentid" med varandra efter att Isabella har somnat så är vi så slutkörda så att vi somnar på en gång!
 
 
Så innan Ni dömmer oss, lev våra liv en dag först så kanske kan sedan kan sätta er in i våran situation!
 
 

Isabellas 5månaders sprutor

tog vi igår.. ont gjorde det för Isabella och även i mammas hjärta för hon var helt otröstlig i ca 20minuter.
Och förra gången vi tog sprutorna så hände ingenting. Hon gnällde i ca 2 minuter men inget mer än så. Denna gång så vaknade jag i natt av en febrig Isabella. Tempade henne och det var hela 38.5grader. Vid 39 ska man tydligen åka in. Så i med alvedon och vila vila vila. Just nu så ligger hon och sover stackarn.
 
 
Någon som har provat den där napp-termometern? Jag har 2st hemma men vet inte hur pass tillförlitliga dom är.. Kanske borde prova båda och se hur pass mycket de diffar.